O bătrână de 80 de ani, din Bârsănești, era să cadă pradă escrocilor, care se pregăteau să o deposedeze pe femeie de 10.000 de euro, prin metoda “accidentul”, chiar de Ziua Națională.

Cazul a fost prezentat în exclusivitate de UNU pe TROTUȘ -detalii AICI și confirmat de polițiști – detalii AICI.

Între timp, noi detalii au ieșit la iveală cu privire la tentativa de înșelăciune de la Bârsănești. Iar ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că salvarea bătrânei a venit de la o femeie cercetată penal într-un caz care a făcut mare vâlvă în Onești ca de altfel în toată țara, în vara anului trecut.

Este vorba despre Viorica David, nimeni alta decât femeia care, deghizată într-un lucrător de la salubritate, a înscenat, împreună cu fiica ei, Mihaela Călinescu, jaful de la casa de amanet “Ambia” din Onești, de pe Calea Mărășești, în vara anului 2017. – detalii AICI, AICI și AICI.

Viorica David a fost complicea fiicei sale, furând peste șase kilograme de aur din seiful casei de amanet, pentru a acoperi  o “gaura” imensă din gestiune, în preajma unui inventar.

Revenind la tentativa de înșelăciune de la Bârsănești, de pe 1 decembrie, femeia cercetată penal pentru comiterea infracțiunii de delapidare, în urmă cu un an și jumătate, a fost prima persoană care a sesizat că ceva este în neregulă cu bătrâna care putea deveni victima escrocilor.

Viorica David (foto mic) venise la bătrână să o cheme la o pomană și a sesizat că aceasta este agitată. A tras-o de limbă și așa a aflat de telefonul pe care îl primise bătrâna de la escrocii care îi solicitau nu mai puțin de 10.000 de euro ca să intervină, chipurile, pentru a-l scoate basma curată pe fiul ei, ce ar fi fost autorul unui accident rutier grav.

Femeia cercetată penal în cazul tentativei de jaf de la casa de amanet din Onești nu a stat prea mult pe gânduri și le-a anunțat imediat pe rudele bătrânei, acestea, împreună cu polițiștii, organizând și flagrantul în care a căzut escroaca – o femeie de 38 de ani din Moinești.