Valentin Boantă, un oneștean în vârstă de 38 de ani, care s-a stabilit la Sibiu, uimește cu povestea sa de viață absolut senzațională.

După ce a stat trei ani în spatele gratiilor, tânărul originar din Onești a ajuns astăzi să-și lanseze propria expoziție de pictură, la Iași, scrie adevarul.ro.

Mai mult, în închisoare Valentin Boantă (foto – sursa adevarul.ro) a patentat un dispozitiv premiat la Salonul de Invenții de la Geneva. Culmea, oneșteanul a realizat un dispozitiv – Sistem Rotativ de Securizare (SRS) a bancomatelor – care ajută la detectarea aparatelor ce copiază datele de pe card, asta în condițiile în care Valentin Boantă a fost condamnat, în 2012, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru clonare de carduri bancare!

La vremea respectivă, oneșteanul concepuse niște dispozitive care nu atrăgeau atenția cu nimic, lăsând impresia că sunt doar niște simple obiecte de decor, dar care, printr-un sistem electronic, copiau datele de pe cardurile clienților.

Singura chestie pe care nu am recunoscut-o a fost cea referitoare la grupul infracţional. Eu am vândut acele dispozitive într-un cerc de prieteni, unor băieţi din Titu. Ceilalţi cu care aş fi fost în grupul infracţional efectiv nu îi cunoşteam”, le-a spus Valentin reporterilor de la Adevărul.

Citește AICI întreaga poveste de viață a oneșteanului Valentin Boantă