Oneștiul dispune de mai mulți ani de un sistem de supraveghere video funcțional alcătuit din 23 de camere, dar în ultima ședință a Consiliului Local Onești s-a decis suplimentarea acestora. Ar urma să fie montate încă 32 de camere video, aproape jumătate dintre ele numai în parcul municipal.

În momentul actual, Municipiul Onești are un sistem de supraveghere video funcțional alcătuit din 23 de camere video, sistem instalat în decursul anului 2012. Locațiile supravegheate în decursul celor 6 ani au demonstrat utilitatea acestui sistem, dar în același timp au apărut necesități clare de a supraveghea și alte zone de interes major din municipiu unde au avut loc în mai multe rânduri acțiuni de vandalism cu distrugerea de bunuri aparținând domeniului public. De asemenea, este necesară și monitorizarea traficului urban, cu rezultate în planificarea fluxurilor de trafic la orele de vârf.

Sistemul actual de supraveghere video are în componență un număr mic de camere raportat la numărul de obiective din oraș, la numărul de intrări-ieșiri din oraș, la locurile cu potențial de a se întâmpla evenimente neplăcute”, se arată în expunerea de motive de la proiectul prin care s-a aprobat documentația tehnică în faza studiului de fezabilitate.

Un consilier local a subliniat necesitatea montării unor camere video de supraveghere în parcul municipal, unde în ultima perioadă s-au petrecut numeroase acte de vandalism, foarte multe bănci și coșuri de gunoi fiind distruse.

Potrivit documentelor, se are în vedere instalarea a încă 32 de camere de supraveghere, dintre care nu mai puțin de 15 camere video vor fi montate în parc! Restul camerelor ar urma să fie montate în zona pieței agroalimentare și în zonele limitrofe ale orașului. (sursa foto: onestiul.ro)