Mihaela Călinescu (38 de ani) și Viorica David (61 de ani), ambele din localitatea Bârsănești, autoarele înscenării de jaf de la casa de amanet Ambia”, de pe Calea Mărășești, din Onești, vor fi cercetate în arest la domiciliu, după ce magistrații Judecătoriei Onești au respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă.

În dimineața zilei de 10 iunie 2017, cele două femei au înscenat un jaf la casa de amanet “Ambia”, unde Mihaela Călinescu lucra, fiind șef de casă, pentru a acoperi o lipsă în gestiune de aproape jumătate de milion de lei (470.000 de lei).

Pe scurt, în timp ce Mihaela Călinescu s-a dus la program ca într-o zi normală de lucru, mama acesteia, Viorica David, s-a deghizat într-un angajat de la salubritate, cu salopetă și șapcă, apoi a intrat în casa de amanet, în chip de atacator, de unde a plecat cu o sumă de bani, un telefon mobil și mai multe obiecte de aur aferente contractelor de amanet din gestiune.

Pentru a părea un jaf în toată regula, Mihaela Călinescu a țipat după ajutor, a mimat un atac de panică și chiar a susținut că a fost lovită de atacator, în fapt mama sa, ceea ce s-a demonstrat a fi neadevărat.

Potrivit probatoriului administrat a rezultat că „în perioada iunie 2016 – mai 2017 inculpata Călinescu Mihaela, în calitate de şef al punctului de lucru al SC T V SRL, şi-a însuşit banii rezultaţi din activităţile specifice de amanet din cadrul unităţii, prin întocmirea în mod fictiv de contracte de împrumut cu gaj şi contracte de prelungire a acestora pe numele a trei persoane, atestând în mod nereal că monedele de aur primite de la acestea sunt amanetate, deşi acestea fuseseră vândute de persoanele respective inculpatei, prejudiciul estimat fiind de 471.250 lei, echivalentul a 3.204 grame aur”.

Cele două femei, ambele având domiciliul în localitatea Bârsănești, și-au recunoscut fapta și au colaborat cu anchetatorii, indicându-le locul unde au ascuns aurul furat.

Procesul Mihaelei Călinescu și Vioricăi David va începe cât de curând.