Polițiștii din județul Bacău desfăşoară permanent activităţi pe linia prevenirii și combaterii tăierilor, transportului și comercializării ilegale de arbori, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor ce încalcă prevederile legale din domeniul silvic.

La data de 17 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Dofteana au identificat doi bărbaţi, unul de 29 de ani şi altul de 31 de ani, ambii din localitate, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de distrugere şi furt.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că cei doi bărbaţi ar fi tăiat 12 arbori, speciile mesteacăn, stejar şi arin, de pe terenul proprietatea unui localnic de 37 de ani şi ar fi sustras patru dintre aceştia.

Poliţiştii au recuperat în totalitate materialul lemnos sustras şi au întocmit dosare penale pe numele celor doi bărbaţi, continuând cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi furt.

La aceeaşi dată, polițiștii din Comăneşti au depistat un bărbat de 31 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1mc lemn de foc, specia alun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Ciobănuş, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional.

Sursa: IPJ Bacău