Retailer-ul polonez Pepco, care deține o rețea impresionantă la nivel european și oferă articole de îmbrăcăminte pentru întreaga familie, precum și produse pentru casă, la cele mai mici prețuri, va deschide în cele din urmă un magazin și la Onești, la mai bine de doi ani de la inițierea primelor discuții în acest sens.

Polonezii de la Pepco au ajuns la Onești prima dată în 2017, însă toate discuțiile pe care le-au avut cu diverși antreprenori din oraș privind închirierea unui spațiu comercial corespunzător planurilor lor de business au eșuat, rând pe rând (detalii AICI).

În decembrie 2018, dar și în septembrie a.c., UNU pe Trotuș scria că Pepco s-a înțeles pentru un spațiu comercial de circa 600 de metri pătrați situat chiar în vecinătatea Pieței Agroalimentare, unde astăzi funcționează restaurantul La Scena (detalii AICI și AICI).

Deși părea că totul este rezolvat, chestiuni de ordin juridic au făcut ca “afacerea” să pice în ultimul moment, astfel că retailer-ul polonez a trebuie să se reorienteze.

De data aceasta, lucrurile sunt lămurite, astfel că oneștenii vor avea într-un final un magazin Pepco și la ei în oraș.

Magazinul Pepco de la Onești se va deschide pe strada Belvedere nr. 1, lângă cofetăria Scala, într-un spațiu comercial în care astăzi funcționează un magazin cu produse chinezești.

Spațiul a fost deținut până în urmă cu puțin timp de societatea Alimon, fiind achiziționat de un potent om de afaceri din Onești, care a bătut apoi palma cu Pepco, oferindu-l spre închiriere retailer-ului polonez.

Un indiciu în acest sens este faptul că noul proprietar al spațiului comercial în care va funcționa magazinul Pepco s-a apucat să renoveze scările de pe domeniul public, din dreptul intrării.

Probabil că nu va mai dura mult până când actualii chiriași ai spațiului vor elibera locația, astfel încât Pepcă să poată inaugura magazinul la începutul anului viitor.

PEPCO este retailer-ul cu cea mai mare expansiune în zona Europei Centrale și de Est, care a devenit lider de piață pe segmentul de îmbrăcăminte și produse de uz casnic, cu peste 600 de magazine și 4.500 de angajați.

Altfel, pe site-ul Pepco, la secțiunea “Cariere”, încă este disponibilă poziția de șef de magazine pentru Onești (vezi facsimil).