În această perioadă nu ar trebui să existe pe piață lactate proaspete de oaie și capră, însă unii mici producători și unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în lapte pentru a-i da mirosul specific și a înșela consumatorii, a afirmat Dorin Cojocaru, președintele Patronatului Laptelui din România, într-o conferință de presă, relatează profit.ro.

“Trebuie să precizez, pentru consumatori, ca să nu fie înșelați, că oile și caprele au lactație abia în primăvară. Astfel că nu ar trebui să existe pe piață lapte și brânză proaspătă de oaie și capră.

Consumatorii să aibă grijă la miros, pentru că mirosul de lapte de oaie și capră este unul fin, aparte, nu de bălegar sau de grajd. Am văzut în practica mea că sunt unii mici producători sau centre de colectare a laptelui care aruncă căcăreze de oaie în lapte ca să-i dea miros de oaie”, a spus președintele Patronatului Laptelui din România.