Discount retailerul cu cea mai rapidă expansiune în zona Europei Centrale și de Est, care a devenit lider de piață pe segmentul de îmbrăcăminte și produse de uz casnic cu peste 600 de magazine și 4.500 de angajați, a avut în plan să deschidă cel puțin un magazin și la Onești.

Discuțiile s-au purtat anul trecut, reprezentanții companiei PEPCO arătându-se interesați de câteva spații comerciale, care nu erau neapărat libere la momentul respectiv, în diferite zone ale orașului.

Din sursele UNU PE TROTUȘ, PEPCO ar fi intenționat să deschidă la Onești două magazine, unul în partea de sus a orașului (zona Mercur), iar celălalt în zona centrală (bulevardul Oituz).

Mai mult decât atât, încurajați de rezultatul negocierilor purtate cu proprietarii respectivelor spații privind cuantumul chiriei, responsabilii pe dezvoltare ai PEPCO au dat undă verde colegilor lor de la resurse umane să publice și anunțurile în vederea recrutării de personal. Astfel, pe mai multe site-uri de specialitate, printre care și www.ejobs.ro, PEPCO a publicat mai multe anunțuri,  pentru viitorul / viitoarele magazine de la Onești fiind disponibile, în primă fază, pozițiile de șef și șef adjunct, după cum se poate observa în facsimilul alăturat. Data până la care cei interesați de aceste poziții puteau aplica era 1 octombrie 2017.

Ce s-a întâmplat între timp? Toate înțelegerile, verbale, pe care cei de la PEPCO le-au avut cu “antreprenorii” oneșteni au picat rând pe rând, după ce aceștia din urmă și-ar fi crescut brusc pretențiile financiare, după cum susține o sursă UNU PE TROTUȘ.

În aceste condiții, nu s-a mai semnat nici un document, iar reprezentanții PEPCO au renunțat la ideea de a mai deschide chiar și un magazin la Onești, măcar pentru un timp, dezgustați fiind de cele întâmplate.

Chiar dacă la Onești nu a fost posibil să deschidă un magazin, PEPCO continuă să se extindă într-un ritm galopant, în țara noastră, unde deține deja în jur de 70 de magazine, unul dintre acestea fiind la Arena Mall, din Bacău.

PEPCO este cel mai mare retailer de tip discount de îmbrăcăminte, accesorii, jucării și obiecte pentru casă din Polonia și parte a Pepkor, un grup internațional de retailer cu peste 3.000 de magazine în Africa, Australia și Europa.