După ce joi, 3 octombrie, un urs a fost găsit prins într-un laț (detalii AICI) în localitatea Cașin, ieri, la numărul unic de urgență 112, jandarmii oneșteni au fost sesizați de faptul că, în comuna Mănăstirea Cașin, încă un urs a rămas captiv într-o capcană improvizată, în zona fostei școli Haloș, informează realitateadebacau.net.

La fața locului au fost trimise efective din cadrul unității de Jandarmi Onești, care împreună cu personal din cadrul Ocolului Silvic, precum și al Direcției Sanitar Veterinare Bacău au tranchilizat animalul, pe care apoi l-au eliberat din laț, i-au fost acordate îngrijirile necesare și au fost colectate datele bio-morfologice ale acestuia. Totodată, ursul a fost supravegheat peste 2 ore, până când și-a revenit şi s-a retras în pădure în condiții de siguranță.

Jandarmii atrag atenția că, potrivit Legii 407/2006, a vânătorii și a protecției fondului cinegetic, actualizată,  practicarea vânătorii cu lațuri constituie infracţiune de braconaj, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În acest sens, a fost demarată cercetarea pentru identificarea autorilor faptei. (foto: arhivă)