Turiștii aflați la Slănic Moldova nu au așteptat invitații speciale pentru a lua parte la prima ediție a festivalului Oktoberfest din stațiunea montană situată la circa 35 de kilometri de Onești.

Osteniți după ce au luat la pas aleile întortocheate din preajma Hotelului Perla, turiștii și-au tras sufletul la cele trei corturi amenajate de organizatorii Oktoberfest, unde s-au înfruptat din numeroasele preparate nemțești și românești pregătite cu pricepere, au băut must, vin, bere și s-au distrat spunând bancuri sau dansând pe ritmuri populare germane.

Nici măcar frigul și ploaia nu au stricat petrecerea unor turiști din Republica Moldova. “Noi suntem obișnuiți cu frigul, ne-am călit, iar la ce gust trăsnet are pastrama asta de oaie și vinul ăsta, am fi greșit dacă ne-am fi dus în camere”, a comentat un tânăr moldovean de peste Prut, cazat chiar la Hotelul Perla, organizatorul Oktoberfest Slănic Moldova 2019. “Cum să stai în cameră când ai atâtea bunătăți la botul calului?!!”, a adăugat un partener de distracție al tânărului.

Astăzi și mâine, la Oktoberfest Slănic Moldova 2019 sunt așteptați să-și facă apariția oneștenii, băcăuanii, moineștenii, etc.

Corturile Oktoberfest sunt amenajate chiar lângă intrarea Hotelului Perla, iar astăzi reprezentanții Domeniilor Jariștea, unul dintre partenerii evenimentului, vor face must la teasc chiar în fața vizitatorilor.

Oktoberfest de la Slănic Moldova este un festival realizat la dimensiuni mult mai mici decât în orașele mari din țară, dar asta nu îi împiedică cu nimic pe amatorii de distracție să dea frâu petrecerii.