UPDATE – 15.04: Opt persoane dintre cele 10 victime ale accidentului din Ialomița erau angajați Mega Image (detalii AICI)

ȘTIREA INIȚIALĂ

10 persoane au murit și alte 7 au fost rănite, în această dimineață, după impactul dintre un microbuz care ducea oamenii la serviciu și un TIR. Accidentul a fost provocat de faptul că şoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul de călători, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu. Autoritățile au activat “Planul Roșu” de intervenție.

Cumplitul accident a avut loc în jurul orei 05.15, pe DN 2A, în comuna Balaciu, satul Sfântu Gheorghe, județul Ialomița.

În microbuz se aflau 17 persoane și 9 dintre ele au pierit pe loc. Și șoferul mastodontului a suferit răni extrem de grave și nu a mai putut fi salvat, informează Știrile PRO TV. A zecea persoană, care era în stare critică, a murit la spital.

“A fost declanșat Planul Roșu. Până la această oră avem din păcate 9 decedați, 9 răniți. Răniții, 3 au fost transferați la Slobozia, 6 sunt pe drum spre București. Din cei 6, unul este sub resuscitare, după ce a intrat în stop cardiac şi au intrat cu el în spitalul din Urziceni. Din păcate s-ar putea să avem chiar 10 decedaţi. Au fost trimise șapte echipaje de la Serviciul de Ambulanţă, au mai fost trimise echipaje de la SMURD Ialomiţa, inclusiv o maşină de terapie intensivă şi o maşină de multiple victime de la SMURD Bucureşti, pe lângă echipajele de Descarcerare, Pompieri şi Poliţie”, a declarat, pentru Știrile PRO TV, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat,imediat după activarea Planului Roșu de intervenție.