Un urs, altul decât cel care se plimbă nestingherit pe străzile Oneștiului de câteva zile, a fost găsit, astăzi la amiază, prins într-un laț, în localitatea Cașin – zona Pochita.

“Astăzi, la ora 12.05, Inspectoratul de Jandarmi Județean a fost sesizat cu privire la faptul că în localitatea Cașin (ZONA POCHITA) se află un urs prins în laț.

La fața locului au fost trimise efective din cadrul unității în vederea asigurării măsurilor specifice de protecție a cetățenilor din zonă, împiedicarea pătrunderii unor persoane în apropierea ursului, precum și pentru izolarea locului.

Echipe de intervenție din cadrul administratorului fondului de vânătoare, precum și ai Direcției Sanitar Veterinare Bacău  au acționat pentru tranchilizarea animalului și salvarea acestuia.

Atragem atenția asupra faptului că potrivit legii 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic practicarea vânătorii cu lațul constituie infracțiunea de braconaj, faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, se arată într-o informare a jandarmilor.

Din spusele jandarmilor oneșteni, ursul prins în laț la Cașin și eliberat nu ar fi unul și același urs care, de câteva zile, umblă prin Onești. „Acesta era mai mare, pe când cel de la Onești aduce mai degrabă cu un pui”, spun jandarmii.