Preotul Ioan Bârgăoanu a trecut prin momente cumplite în urmă cu trei zile, când imobilul său din localitatea Mănăstirea Cașin s-a transformat în scrum, în ciuda eforturilor pompierilor oneșteni și a enoriașilor care s-au luptat că flăcările ore bune.

Incendiul care a cuprins casa preotului Bârgăoanu în urmă cu trei zile a produs pagube însemnate. Nu au mai rămas în picioare decât pereții casei, în rest s-a ales praful.

“Norocul” protopopului de Onești – dacă poate fi vorba despre așa ceva în situația de față – este că toate îmbunătățirile pe care le adusese casei în ultima perioadă fuseseră realizate cu ajutorului unui credit bancar. În acest fel, preotul Ioan Bârgăoanu avea casa asigurată și urmează a fi despăgubit.

Asigurarea imobilului a fost impusă de către bancă în momentul în care părintele a contractat creditul ipotecar cu ajutorul căruia și-a amenajat casa.

A doua zi după incendiul care i-a distrus căminul în totalitate, preotul Ioan Bârgăoanu a fost vizitat de Înaltpreasfințitul Ioachim, care l-a îmbărbătat pentru a putea trece mai ușor peste acest necaz.

“Vizita de îmbărbătare și sprijin a ÎNALTPREASFINȚITULUI IOACHIM la familia noastră ne-a adus pacea și binecuvântarea. Gestul părintesc și surprinzător al Ierarhului nostru ne-a bucurat inimile întristate și a picurat încredere și curaj că vom merge spre calea Învierii lui Hristos !! Mulțumire și recunoștință pentru gestul de TATĂ și OM !! Sărutăm dreapta”, este mesajul pe care l-a postat preotul Ioan Bârgăoanu pe pagina sa de facebook.