UPDATE – 26 aprilie, ora 07.42: IMAGINILE DEZASTRULUI PRODUS DE INCENDIUL CARE A ARS CASA PREOTULUI IOAN BÂRGĂOANU, DIN COMUNA MĂNĂSTIREA CAȘIN. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu foarte puternic a cuprins, în această după-amiază (n.r. – marti, 25 aprilie), gospodăria preotului protopop Ioan Bârgăoanu, din comuna Mănăstirea Cașin, care a ars aproape complet, în ciuda eforturilor pompierilor.

Casa părintelui a ars ca o torță, iar câteva anexe au fost puse la pământ de flăcările înalte de câțiva metri, care au înghițit stâlpii de susținere. În ajutorul părintelui au sărit enoriașii: o parte a contribuit la stingerea incendiului, iar alții au evacuat din casă bunurile (obiecte de mobilier, electrocasnice, cărți, etc) care au mai putut fi salvate, depozitându-le în curtea casei.

Părintele Bârgăoanu crede că incendiul a pornit de la centrala pe lemne și îi mulțumește lui Dumnezeu că nu s-a produs o tragedie, în sensul că nu s-au înregistrat pierderi omenești, ci doar materiale.

Pompierii oneșteni au intervenit cu mai multe mașini cu apă și spumă, dar misiunea le-a fost îngreunată de lipsa unei surse de apă în zonă, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 kilometri depărtare, realimentarea mașinilor presupunând pierderea unui timp prețios.

Mâine vom reveni cu amănunte și mai multe fotografii de la fața locului. La ora publicării acestui material (15.24), pompierii încă acționau pentru lichidarea incendiului.