Un tinar agent de politie priveste, marti 31 ianuarie 2006, spre Chestorul Dan Valentin Fatuloiu, Seful Politiei Romane, in cadrul festivitatii de depunere a juramintului de credinta de catre agentii de politie incadrati prin concursurile sustinute in lunile decembrie 2005 - ianuarie 2006.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus trimiterea în judecată a agentului de poliție Gheorghe Saghin, care a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la autorul unui accident rutier cu victime.

Agentul de poliție Gheorghe Saghin va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în urma rechizitoriului întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și emis pe data de 13 martie.

Saghin, care lucrează în cadrul Biroului Poliției Rutiere Onești, a fost prins în flagrant în timp ce primea mită în ziua de 27 februarie, după cum UNU PE TROTUȘ a scris aici. “La data de 27.02.2017, în urma unei înţelegeri prestabilite, numitul D.G.M. s-a prezentat la Poliţia mun. Oneşti – Biroul Poliţiei Rutiere, unde a purtat discuţii cu inculpatul Saghin Gheorghe, predându-i acestuia suma de 2.600 lei. Conform probelor administrate până în prezent, suma de 100 lei ar reprezenta contravaloarea unei chitanţe achitate de agentul de poliţie în numele martorului la serviciul de medicină legală, diferenţa de 2.500 lei reprezentând suma de bani pretinsă pentru soluţionarea cauzei.  Cu aceeaşi ocazie, a fost realizat flagrantul, inculpatul fiind identificat cu suma de bani sus menţionată asupra sa”, se arăta în comunicatul emis la vremea respectivă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. .

Pe numele lui Saghin a fost emis mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.