Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus reținerea unui agent de poliție judiciară din Onești, după ce acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea mita pe care o pretinsese de la autorul unui accident rutier.

Polițistul oneștean care a ajuns în arest preventive pentru 30 de zile se numește Gheorghe Saghin și a fost reținut în urma unui flagrant, în timp ce primea suma de 2.600 de lei de la autorul unui accident rutier. În schimbul acestei sume de bani, agentul de poliție îi promisese autorului accidentului rutier că va interveni pentru soluționarea rapidă a cauzei.

“În fapt, s-a reţinut că la data de 04.01.2017, numitul D.G.M. a provocat un accident rutier în mun. Oneşti, soldat cu rănirea uşoară a două persoane. Cauza a fost înregistrată la Poliţia mun. Oneşti – Biroul Poliţiei Rutiere, fiind repartizată spre soluţionare inculpatului Saghin Gheorghe. 

La data de 23.02.2017, numitul D.G.M. a fost abordat de către inculpat, care i-a propus ca, în cazul în care doreşte o soluţionare rapidă a cauzei şi, implicit, recuperarea permisului de conducere, să îi remită o sumă de bani, pe care inculpatul a raportat-o la veniturile presupuse ale lui D.G.M., respectiv la suma de 1.500 de euro, acesta pretinzând jumătate din această valoare.

La data de 27.02.2017, în urma unei înţelegeri prestabilite, numitul D.G.M. s-a prezentat la Poliţia mun. Oneşti – Biroul Poliţiei Rutiere, unde a purtat discuţii cu inculpatul Saghin Gheorghe, predându-i acestuia suma de 2.600 lei. Conform probelor administrate până în prezent, suma de 100 lei ar reprezenta contravaloarea unei chitanţe achitate de agentul de poliţie în numele martorului la serviciul de medicină legală, diferenţa de 2.500 lei reprezentând suma de bani pretinsă pentru soluţionarea cauzei.  Cu aceeaşi ocazie, a fost realizat flagrantul, inculpatul fiind identificat cu suma de bani susmenţionată asupra sa.

La data de 28.02.2017, inculpatul Saghin Gheorghe a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au beneficiat de sprijinul D.G.A. Bacău şi B.O.S. Bacău”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.