Băncile din Onești au fost distruse aproape în totalitate de persoane necunoscute – aspect semnalat de UNU PE TROTUȘ în două materiale publicate la distanță de două zile (detalii AICI și AICI) – iar autoritățile locale au reacționat.

“După ce anul trecut Monumentul Regina Maria a avut de suferit în urma acţiunilor nesăbuite ale unor tineri, iată că bunul public este din nou vandalizat.

După cum au constatat mulţi dintre cetăţenii oraşului, multe dintre băncile din parcul municipal au fost distruse, fie că le-au fost smulse riglele de lemn, fie că au fost rupte chiar şi elementele metalice. Atât eu personal cât şi colegii din Consiliul Local dezaprobăm total astfel de acţiuni de vandalizare a băncilor, acţiuni care fac un mare deserviciu atât comunităţii locale, cât şi imaginii oraşului nostru. Aceste distrugeri implică în final cheltuirea banului public, bani pe care i-am putea investi altfel în diverse proiecte cu beneficii pentru tinerii şi comunitatea locală din Oneşti.

Fac un apel la toţi cei care au detalii despre autorii acestor acte de vandalism să le ofere organelor de ordine, pentru ca aceştia să fie identificaţi şi să suporte rigorile legii.

În acest sens am întocmit deja o plângere scrisă către Poliţia Municipiului Oneşti şi către Jandarmeria Oneşti , orice informaţie despre posibilii autori fiind binevenită.

Pentru a face economie la buget vom încerca repararea băncilor, acolo unde mai este posibil, cu sprijinul angajaţilor SC DPP SA Oneşti, dar din păcate în multe cazuri acestea va trebui sa fie înlocuite. Astfel, vom fi nevoiţi fie să achiziţionăm un număr mai mare de bănci, fie să nu mai onorăm o parte din solicitările cetăţenilor cu privire la amplasarea lor în anumite zone din oraş.

Mobilierul urban este un bun al întregii comunități și ar trebui să îl îngrijim ca atare!”, se arată într-o postare pe facebook a primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.