Pentru că parcul din Onești nu dispune de pază și nu există nici camere de supraveghere video, hoții de lemne acționează în voie, lăsând prăpăd în urma lor.

Articolul Șocant! Copacii din parcul central din Onești, tăiați ilegal și vânduți ca lemn de foc de escroci de ultimă speță! Minor surprins în flagrant (detalii AICI), publicat de UNU PE TROTUȘ pe 1 martie 2018 nu numai că nu i-a speriat pe hoții de lemne, ci pare să-i fi ambiționat și mai mult.

Profitând de faptul că autoritățile nu au luat nicio măsură pentru a stopa actele de vandalism care se petrec în parc, chiar și după ce acestea au fost semnalate de UNU PE TROTUȘ!, aproape toate băncile de odihnă au ajuns să arate precum se poate vedea în fotografiile alăturate.

Din bănci nu a mai rămas decât cadrul de fontă, riglele de lemn  ajungând în cine știe ce sobe!

Cuvintele sunt de prisos.

Iar la rapiditatea cu care se “curăță” zona, și pentru că nu ducem lipsă nici de hoți de fier vechi, n-ar fi de mirare ca peste alte câteva zile să descoperim că nici cadrele de fontă nu mai sunt la locul lor!

“Înainte să facă autoritățile ceva, eu cred că, cei care filmează sau fotografiază vandalii, ar trebui să ia atitudine! Nu înțeleg de ce nu se asigură pază permanent în parc. Eu am lucrat acolo și îmi făceam rondul prin parc atunci când eram de serviciu. Probabil să fie și astăzi paznici, dar nu ies din baraca lor, ori de frică, ori de frig. Stau acolo doar să-și ia salariul! 

Din ce știu, cei de la DPP au paznic la bărăcile cu scule aflate gard în gard cu cimitirul, lângă sala polivalentă. Trebuie angajați paznici care să fie recunoscuți ușor, cu uniformă, ecusoane în piept și care să aibă prevăzute în fișa postului atribuții clare, să poată interveni în astfel de situații”, ne-a declarat Liviu Tătaru, care a lucrat la pază în parc câteva luni bune.

De precizat că fotografiile alăturate ne-au fost trimise de un cititor care obișnuiește să-și plimbe câinele în parc, dimineața și seara: “Cu o seară înainte erau în regulă și ieri dimineață (n.r. – vineri, 2 martie)voila!