Samsung a făcut modificări la lista smartphone-urilor care primesc frecvent – lunar sau trimestrial – actualizări de securitate, informează site-ul go4it.ro.

Din această listă au fost eliminate trei modele: Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy J1 și Samsung Galaxy J3, toate din ediția 2016 și care sunt folosite încă de mulți utilizatori, inclusiv în țara noastră.

“Prin comparaţie, smartphone-urile care rulează Android One, precum cele Nokia produse de HMD Global sau unele modele Motorola, primesc garantat actualizările de securitate oferite de Google timp de trei ani. Mai mult, producătorii garantează că timp de doi ani acestea primesc versiuni noi de Android.

Samsung ar trebui să ofere suport software pe o perioadă mai lungă pentru smartphone-urile sale din generaţii mai vechi. În cel de-al treilea trimestru din 2017, al treilea cel mai vândut smartphone din lume a fost, potrivit Counterpoint Research, Galaxy J2 Prime, un model anunţat în urmă cu doi ani”, notează sursa citată.

Un studiu recent efectuat în SUA relevă faptul că utilizatorii de smartphone-uri mai vechi de 2 ani preferă să aibă actualizări software pentru produse în loc să cumpere modele mai noi. În lipsa actualizărilor de securitate, vulnerabilitățile apărute în sistemele de operare obligă practic utilizatorul să cumpere modelele noi.