Chiar sub ochii Poliției, comercianții din Piața Agroalimentară Onești ignoră complet indicatorul care le interzice să-și parcheze dubele pe locurile destinare cumpărătorilor.

Un cititor UNU PE TROTUȘ ne-a semnalat că la Piața Agroalimentară locurile de parcare stau ocupate cât e ziua de lungă de dubele celor care își vând marfa acolo, fapt pentru care oneștenii care vin să-și facă cumpărăturile nu au unde să-și mai gareze mașinile.

“Fiecare face ce vrea în orașul ăsta, parcă este un sat fără câini! Nu înțeleg cum se poate întâmpla una ca asta la doi pași de Poliție. Administrația pieței ar trebui să ia măsuri! De jur-împrejurul pieței sunt numai dube de transport. Nu ai unde să-ți mai parchezi mașina, peste tot este plin de dubele comercianților! Să le amenajeze, dom’le, un loc unde să-și lase dubele peste zi, după ce descarcă marfa! Cumva, îi înțeleg și pe comercianți, dacă Primăria n-a găsit nicio soluție!”, s-a plâns bărbatul.

Subiectul nu este unul nou, fiind abordat de ziarul nostru în toamna anului trecut. Atunci scriam că la nivelul Consiliul Local (CL) Onești se discută despre problemă și că urmează să se ia măsuri pentru eliminarea ei. Din câte se vede însă, nu s-a acționat în niciun fel în această direcție.

Asta deși în acel loc există un indicator rutier cât toate zilele de mare, care interzice ferm staționarea mașinilor de transport pe locurile respective (destinate exclusive cumpărătorilor) în intervalul orar 08.00-19.00. Acest lucru a fost reglementat încă din 2009, printr-o hotărâre a CL, de care nu ține nimeni cont.

“Dacă nici cu legea în mână nu se face ordine, atunci nu mai putem avea nici un fel de așteptări. Acționează legea junglei!”, a concluzionat un domn.