“Subțiat” serios din cauza pierderilor înregistrate la rețeaua de apă, creșterii salariilor bugetarilor cu 20% și a faptului că anul acesta trebuie întocmite documentațiile în vederea obținerii avizelor ISU de către instituțiile de învățământ din oraș, bugetul municipiului Onești poate primi încă o lovitură dură.

SC Apă Canal SA a facturat pe adresa Primăriei Onești toată apa pluvială (apa de ploaie) pe care societatea controlată de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu susține că a evacuat-o, în ultimii trei ani, prin rețeaua publică de canalizare a orașului, de pe unele suprafețe care ar aparține municipalității! Valoarea totală a facturilor – trei la număr – este halucinantă: 2.000.000 de lei (circa 450.000 de euro)!

Facturarea apei pluviale de către SC Apă Canal vine după ce Corneliu Fântână – administratorul unic al fostului operator, nu a găsit înțelegere la consilierii oneșteni pentru modificarea unora dintre prevederile cuprinse în procesul-verbal de predare a rețelelor către DPP, semnat chiar de el, în decembrie 2016.

În încercarea de a intra în posesia celor 200.000 de lei, SC Apă Canal SA a apelat chiar și la un executor judecătoresc.

“Societatea Apă Canal ne-a transmis prin poștă trei facturi reprezentând contravaloarea unor presupuse servicii de evacuare prin rețeaua publică de canalizare a apei meteorice aferente unor suprafețe ce nu se regăsesc în contractul de prestări-servicii semnat între Primăria Municipiului Onești și fostul operator. Am urmat procedura firească și legală de refuz la plata facturilor și după aproximativ o lună fostul operator ne-a transmis aceleași facturi, prin intermediul unui executor judecătoresc. Din acest moment, Primăria Municipiului Onești s-a adresat instanțelor de judecată să soluționeze aceste divergențe în temeiul legii și contractelor asumate. A existat riscul de blocare a conturilor Primăriei Municipiului Onești în urma acțiunii celor de la Apă Canal, fapt ce ar fi condus la imposibilitatea desfășurării activităților administrative și ar fi creat un prejudiciu direct tuturor oneștenilor”, ne-a declarat primarul Nicolae Gnatiuc.

“Sper că astfel de acțiuni ale fostului operator de apă să înceteze și eforturile noastre privind îmbunătățirea calității serviciului de apă și canalizare al orașului să se finalizeze în scurt timp”, a încheiat, pe un ton optimist, primarul Gnatiuc.