Șase garsoniere și trei apartamente din blocurile construite prin programele ANL, destinate închirierii, situate în zona de sus a orașului, au, de astăzi, locatari noi.

Fiecare dintre cei nouă tineri care au primit repartiție în blocurile ANL și-a ales singur locuința, cheile fiindu-le înmânate de primarul Nicolae Gnatiuc. Festivitatea nu a durat decât câteva minute.

O tânără care se calificase, în urma punctajului, pentru a primi o garsonieră într-unul din blocurile ANL a renunțat la locuință. Tânăra și-ar fi dorit să-i fie repartizat un apartament cu două camere. “Eu stau într-o garsonieră, nu văd rostul să mă mut într-o altă garsonieră, spațiul este același”, a explicat aceasta.

Tânăra și-a menținut decizia chiar și după ce oficiali ai Primăriei i-au adus la cunoștință faptul că prin refuzul său pierde definitiv dreptul să mai fie repartizată vreodată o locuință din cele construite prin programele ANL.

În aceste condiții, primarul le-a transmis celor șase tineri care au primit garsoniere că până la sfârșitul zilei au posibilitatea să o schimbe cu cea rămasă disponibilă, dacă se întâmplă să nu le placă ceva la locuința pe care și-au ales-o.