Organizarea Raliului Moldovei, etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri, care anul acesta va avea loc în perioada 16-17 iunie, cade în principal pe umerii a două entități: municipiul Moinești și comuna Măgirești.

Anul acesta, organizarea Raliului Moldovei costă cu totul 120.850 de lei (aproximativ 27.000 de euro), cea mai mare contribuție la această sumă având-o Primăria Municipiului Moinești – 100.000 de lei în cap! (circa 22.000 de euro).

Comuna Măgirești, care nu are mai mult de 4.000 de suflete (potrivit recensământului din 2011) și pe raza căreia vor “alerga”, la vară, bolizi de sute de cai putere, va contribui și ea la buna desfășurare a competiției cu 15.000 de lei (în jur de 3.300 de euro).

Al treilea coorganizator al Raliului Moldovei, pilotul oneștean Adrian Răspopa, președintele Asociației “Club Sportiv Rally Spirit” Onești, vine și el cu ceva mai  bine de o mie de euro (mai exact 5.850 de lei), bani provenind din surse proprii sau atrași.

În trecutul nu foarte îndepărtat, când Raliul Moldovei se desfășura la Onești și în localitățile din vecinătate, au existat numeroase discuții contradictorii cu privire la necesitatea susținerii acestei competiții din bani de la bugetul local. “Ne permitem să dăm un miliard de lei vechi pentru a se desfășura o singură cursă în Onești?”, întreba la vremea respectivă Gheorghe Ene, consilier local și astăzi.

Revenind la ediția din acest an a Raliului Moldovei, probabil că și de data aceasta cartierul general va fi stabilit la Bacău (singurul oraș din județ care oferă suficiente locuri de cazare pentru concurenți, staff tehnic și organizatoric).