După ce au stabilit care sunt locurile de parcare din oraș unde au voie să staționeze taximetriștii în așteptarea clienților (detalii AICI), consilierii oneșteni au umblat și la regulamentul în baza căruia pot fi sancționați șoferii care încalcă hotărârile luate la nivel local.

“Având în vedere analiza efectuată în cadrul Comisiei tehnice de organizare și siguranță a circulației, s-a ajuns la concluzia necesității sancționării posesorilor de autoturisme care staționează pe locurile de așteptare rezervate pentru autoturismele care efectuează transport de persoane în regim de taxi”, se arată în expunerea de motive a proiectului în cauză.

Astfel, la Regulamentul privind stabilirea unor măsuri de bună gospodărire a municipiului Onești, aprobat încă de acum mai bine de cinci ani, a fost adusă o completare care prevede sancțiuni pentru șoferii care parchează mașinile pe locurile rezervate taximetriștilor.

Amenzile nu sunt uriașe, dar nu cred că nimănui nu i-ar pica bine să plătească din buzunar, aiurea, echivalentul unui jumătate de rezervor.

Concret, amenzile se situează între 100 și 200 de lei pentru persoanele fizice și între 200 și 500 de lei pentru persoanele juridice (vezi facsimil).

Hotărârea a fost aprobată de Consiliul Local Onești și va intra în vigoare de la data de 1 aprilie 2018.

“Foarte bine s-a procedat! Noi, taximetriștii, suntem mereu blamați, dar să știți că noi am avut și avem în continuare de suferit din cauza numărului limitat de parcări de care dispunem. Se pierde mult din eficiență când ești nevoit să parcurgi distanțe lungi fără clienți. Nimeni nu mai ia în calcul și costurile noastre, chiria mașinii pe care trebuie să o achităm vrând-nevrând, indiferent dacă avem sau nu clienți, a explicat un taximetrist.