Parchetul Brașov caută în continuare dovezi în dosarul lui Jay B. Linville, 63 de ani, americanul din Florida bănuit că spală bani cu ajutorul iubitei sale românce, Roxana-Andreea Rotaru, 23 de ani, scrie Libertatea.

Potrivit sursei citate, cum, în acest moment, sunt mai aproape de clasare decât de judecata pe bază de probe, oficialii de sub Tâmpa caută să se ajute în demersul lor de statul american, solicitat oficial să intervină.

Procurorii români au ales să acționeze printr-o comisie rogatorie, ca să dea de urma banilor murdari pe care cred că i-ar deține aventurierul afacerist american. În adresa către SUA, românii dau și o dată-limită de răspuns, 1 octombrie, care sună ca o somație pentru conaționalii lui Linville.

Avocata fetei spune că, până acum, în birourile din Brașov n-a ajuns nici un răspuns de peste Ocean.

Libertatea prezintă acum înscrisurile care atestă dialogul româno-american în privința înființării comisiei rogatorii, dar și hârtia primită de cei de la Crimă Organizată Brașov de la Poliția Română, în care este specificată proveniența banilor lui Linville.

Detalii despre întreaga poveste AICI.

Altfel, americanul Jay B Linville le-a explicat procurorilor circumstanțele în care a cunoscut-o pe oneșteanca de 23 de ani Roxana Andreea Rotaru, căreia i-au fost sechestrați aproape 400.000 de euro, bani primiți de la iubitul cu aproape 40 de ani mai mare, existând suspiciuni de spălare de bani – detalii AICI.