Americanul Jay B Linville le-a explicat procurorilor circumstanțele în care a cunoscut-o pe oneșteanca de 23 de ani Roxana Andreea Rotaru, căreia i-au fost sechestrați aproape 400.000 de euro, bani primiți de la iubitul cu aproape 40 de ani mai mare, existând suspiciuni de spălare de bani (detalii despre caz AICI).

“O cunosc pe Rotaru Roxana Andreea din luna februarie 2017. Ne-am cunoscut printr-un prieten din Milano, Italia. Nu știu cu ce se ocupa aceasta în Italia. Eu am cunoscut-o la un hotel din acel oraș. Eu am plăcut-o de când am văzut-o și am început o relație cu aceasta. De atunci mă văd cu ea destul de des, cam o lună o petrece împreună și o lună mă întorc în SUA. De fiecare dată când ne vedem, mergem în diferite locații în vacanță: Grecia, Italia, Franța, Spania și în alte locuri.

De obicei când ne vedeam îi dădeam bani de cheltuială în numerar, sume între 5.000 și 10.000 de euro, însă nu îmi aduc aminte exact sumele. Îi lăsam aceste sume ca să aibă din ce să trăiască cât timp sunt eu plecat în SUA.

În primăvara anului 2017, pe când ne aflam la Poiana Brașov, am convenit cu Roxana să deschidem un cont la Raiffeisen Bank pe numele ei, unde eu puteam să-i trimit diverse sume de bani. De atunci și până în primăvara anului 2018 i-am transferat de mai multe ori bani prin bancă și cred că suma cea mai mare a fost cam de 10.000 de euro. Aceste transferuri le-am făcut prin banca UBS sau Bank of America. Prin UBS nu mi se permitea să trimit sume foarte mari de bani și de aceea mi-am mutat contul la o altă bancă, Suntrust, în primăvara anului 2018. De atunci am început să-i trimit sume mai mari de bani Roxanei, între 50.000 și 500.000 de euro. Suma de 500.000 de euro i-am trimis-o ca să poată să-și cumpere o mașină nouă și să ne cumpărăm o locuință în Brașov.

Acești bani provin din vânzarea unei companii, ZephyrEgg Company din SUA, pe care eu și frații mei am moștenit-o de la părinții mei. Taăl meu a înființat compania în anul 1954 și la un moment dat a fost printre cele mai mari companii care se ocupau cu comercializarea de ouă în SUA. Eu și cei patru frați ai mei am vândut compania în anul 2008 pentru suma de 35 de milioane de dolari. Eu încă mai am foarte mult teren în Florida, care este foarte valoros. Spre exemplu, sunt în negocieri să vând o parte din acesta pentru suma de 23,5 milioane de dolari.

Roxana niciodată nu mi-a cerut bani, de fiecare dată eu i-am dat fără să am vreo constrângere, i-am dat acești bani doar pentru că o iubesc. Roxana este persoana în care am cea mai mare încredere în lumea asta.

În SUA eu am avut o problemă cu legea, în sensul că am fost arestat pentru câteva săptămâni pentru deținere de canabis, cam 25-30 de grame. Nu am avut alte probleme cu legea.

Mi-a fost adus la cunoștință de către organul de cercetare penală faptul că prin Ordonanța procurorului din data de 26.09.2018 s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asupra sumei de 231.200 de euro în numerar și asupra sumei de 159.000 de euro ce se află în conturile deschise la BCR pe numele numitei Rotaru Roxana Andreea.”