Story de Hollyood. Un excentric milionar american, însurat și cu 8 copii, s-a îndrăgostit nebunește de Roxana Andreea Rotaru, o oneșteancă în vârstă de 23 de ani, pe care a cunoscut-o la un salon de masaj din Italia. În două luni, americanul i-a alimentat contul oneștencei cu peste 600.000 de dolari americani. Fiindcă nu le-au crezut povestea de iubire, autoritățile și o bancă comercială din Brașov au pus sechestru pe banii fetei din Onești, scrie ziarul Libertatea.

Pe scurt, oneșteanca Roxana Andreea Rotaru și fermierul Jay B. Liville (63 de ani), un milionar din Florida, s-au cunoscut într-un salon de masaj din Milano. Americanul s-a îndrăgostit nebunește de fată, iar ca semn al iubirii – mai scrie sursa citată – americanul cu afaceri cu ouă și cu găini a vărsat, în două luni, în conturile fetei, o avere: 600.033 dolari americani.

Pe 26 septembrie 2018, somată de banca comercială unde avea deschis contul, Raiffeisen  Brașov, fata și-a scos banii, iar la câteva străzi depărtare a fost oprită de “mascați”. Acțiunea în forță a polițiștilor criminaliști – fata fiind încătușată chiar în stradă, iar banii confiscați – este explicată astfel: “Elementele de suspiciune au constat, pe lângă încasările repetate și de valori mari pentru care banca nu a obținut clarificări cu privire la sursa fondurilor, scopul și natura tranzacțiilor, faptul că tranzacțiile nu corespund profilului clientei, sursa fondurilor declarate de aceasta reprezentând <suport financiar familie>, precum și faptul că, în perioada 19.04.2018-26.06.2018, susnumita a încasat în contul RO92RZBR0000060019396603 suma totală de 586.260 de euro de la Jay B. Linville, cu explicația <timp liber și reparații auto>” (potrivit Ordonanței din 26 septembrie 2018 a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov).

Dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov trenează de 9 luni. “De 9 luni, oamenii legii n-au fost în stare să decidă soarta dosarului: îl clasează sau îl trimit în instanță? I-au dat cu sare și l-au pus la păstrare. Disperată, Roxana a apelat la Libertatea, pentru a cere clasarea dosarului din lipsă de probe și ridicarea sechestrului pe conturi”, mai scrie Libertatea.

“L-am cunoscut pe actualul meu iubit la Milano, la un salon de masaj. Jay era venit pe distracție în Italia. Așa ne-am împrietenit. Eu m-am întors apoi în țară și îmi tot trimitea bani. Între timp, ne întâlneam și mergeam în vacanțe. Voiam să ne facem o casă în România, să ne deschidem o afacere. Însă, de la situația în care aveam bani în cont, acum am ajuns să nu mă pot descurca financiar și sunt cu nervii la pământ”, a mărturisit tânăra din Onești, pentru Libertatea.

“Nu mă gândeam că voi păți vreodată așa ceva. Am trimis banii în România iubitei mele, ca să ne cumpărăm o casă, mașină… Din punctul meu de vedere, am colaborat cu anchetatorii, le-am pus la dispoziție toate actele care arată că pot ddovedi proveniența banilor. Dar, mă gândesc să mă adresez și Ambasadei SUA de la București. În ciuda întâmplării, îmi place România. Beneficiezi în același timp de mare, de munte, îmi place să schiez, iar oamenii sunt prietenoși. Mulți știu limba engleză și sunt drăguți. Iar fetele sunt frumoase. Vreau să mă stabilesc în România și să mă căsătoresc cu iubita mea. Față de SUA, în România este mai puțină violență, nu se trage cu pistolul pe stradă”, a declarat americanul din poveste, pentru Libertatea.

Libertatea a cerut clarificări privitoare la Dosarul 670/P/2018, dorind să afle ce calitate au fata din Onești și americanul din Florida în această fază a cercetării și de ce, timp de 9 luni, nu s-a luat fie decizia clasării, fie cea a trimiterii în judecată, dacă există probe.

Povestea fabuloasă de iubire dintre oneșteanca Roxana Andreea Rotaru și milionarul american din Florida poate fi citită integral pe site-ul libertatea.ro. (foto: libertatea.ro)