Consiliul Local Onești are un nou membru. Întrunit, ieri, în ședință ordinară, forul legislativ oneștean a validat mandatul de consilier al unui tânăr economist – 40 de ani – care a fost votat în unanimitate și a și depus jurământul.   

Noul consilier local se numește Marin Preda, este căsătorit și are doi copii, o fată și un băiat.

Marin Preda este unul dintre cei doi copii ai familiei Preda, care deține magazinele MariPred (situate la Capucini, lângă Școala Generală Nr. 1 și pe strada Tineretului).

Numele pe care îl poartă noul consilier local PSD este unul cu o puternică rezonanță în spațiul cultural românesc.

Marin Preda este unul dintre cei mai apreciați scriitori autohtoni, fiind autorul mai multor opere de referință, precum romanele “Moromeții” (volumele I și II, publicate în 1955, respectiv în 1967), “Cel mai iubit dintre pământeni” (1980), “Delirul” (1975), etc.

Născut pe 5 august 1922, în localitatea Siliștea Gumești din județul Teleorman, Marin Preda a fost un fervent opozant al regimului comunist, mai multe voci confirmând că scriitorul i-a spus lui Nicolae Ceaușescu, în anii ’70, “Dacă vreți să introduceți realismul socialist, eu, Marin Preda, mă sinucid”, potrivit enciclopediei Wikipedia.

De altfel, ultimul său roman, “Cel mai iubit dintre pământeni”, este considerat o critică violentă a comunismului.

Scriitorul Marin Preda a murit pe 16 mai 1980, fiind găsit fără suflare în camera sa din vila de creație a scriitorilor din Palatul Mogoșoaia.

Revenind la ședința Consiliul Local Onești de ieri, în cadrul acesteia a fost votat și noul viceprimar al orașului – detalii AICI.