Municipiul Onești are, începând de astăzi, un nou viceprimar, desemnat în urma voturilor consilierilor locali. În urma unui tur de scrutin la care au participat, cu două excepții (Elena Crăciun – absentă de la ședință și Gelu Panfil), toți consilierii locali, postul de viceprimar, ce rămăsese vacant după demisia Laurei Abageru, i-a revenit lui Ionuț Hozoi.

Ionuț Hozoi a fost propunerea ALDE fiind ales cu 13 voturi “pentru” și 6 voturi nule. Practic, pentru Ionuț Hozoi au votat consilierii PSD și PSRo, în vreme ce consilierii PNL și-au anulat buletinele.

Consilierul independent Gelu Panfil nu a participat la scrutin, după ce propunerea sa pentru funcția de viceprimar – liberalul Constantin Florian – a refuzat să candideze pe motiv de lipsă de timp.

Noul viceprimar al municipiului Onești, Ionuț Hozoi, a intrat în componența Consiliului Local Onești de nici 3 luni, ocupând postul rămas vacant după demisia Laurei Abageru.

Ionuț Hozoi este căsătorit și are 2 copii – ambii băieți – unul de 11 ani, celălalt de 4 ani.

Ionuț Hozoi are 36 de ani și este absolvent al Facultății „Simion Bărnuțiu” – specializarea administrație publică, din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.