Preotul Constantin Alupei a încercat să-i convingă pe consilierii oneșteni să suplimenteze fondurile alocate de la bugetul consolidat al municipiului Onești pe anul 2017 pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă “Pogorârea Sfântului Duh”. Numai că “opera” era ca și desăvârșită.

Construcția Catedralei Ortodoxe “Pogorârea Sfântului Duh” îi costă pe oneșteni o groază de bani. Încă 550.000 de lei (aproximativ 125.000 de euro) au fost alocați de la bugetul local pe anul 2017 pentru continuarea lucrărilor la catedrală, sumă care va tot fi atribuită în vederea finalizării acestui obiectiv gradios, an de an, până în 2020 inclusiv. Și probabil că mulți ani și după aceea.

Prezent la ședința CL în care s-a votat bugetul pe 2017, preotul Constantin Alupei a încercat să-i convingă pe aleși să aloce o sumă de bani și pentru continuarea lucrărilor la catedrală, fără să aibă habar că acest lucru fusese deja prevăzut. “Ne aflăm copleșiti de umilința de a veni în ajutorul construcției Catedralei <Pogorârea Sfântului Duh>. Biserica este locul unde se înalță sufletul și se preamărește Dumnezeu. Cu eforturi neînchipuite am ajuns să finalizam <la roșu> catedrala, în care ne srângem cu toții în condiții necivilizate. Românii au uitat să fie ctitori și oare nu se merită ca cei care își caută o identitate spirituală să fie sprijiniți?”, a spus Alupei.

Acești bani nu sunt singurii primiți de reprezentanții Bisericii din Onești. 100.000 de lei se vor cheltui pentru amenajarea sediului Protoieriei, iar realizarea Capelei Mortuare de la Biserica “Sf. Nicolae” va mai “înghiți” 150.000 de lei.

Pe lângă toate acestea, în toamna anului trecut s-a decis ca fosta grădiniță din cartierul TCR să fie predată Protoieriei Onești pentru a deveni clădire administrativă a acesteia, după cum UNU PE TROTUȘ a scris, în exclusivitate, AICI.

Totalul prevăzut pentru investiții pe anul 2017 la capitolul “Cultură, religie și activități privind activitatea sportivă și de tineret” este de 830.000 de lei, ceea ce înseamnă că reprezentanții Bisericii au primit aproape două treimi din acești bani.