Adriana Gnatiuc, soția edilului-șef al municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, nu mai figurează, de câteva zile, pe statul de plată al SC Domeniul Public și Privat SA (DPP), societate din subordinea Consiliului Local Onești și care are ca obiect principal de activitate salubrizarea căilor publice și administrarea domeniului public și privat al orașului.

Începând cu data de 4 aprilie, Adriana Gnatiuc ocupă un post de economist în cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca”, după ce a reușit să câștige concursul organizat de unitatea spitalicească oneșteană. Adriana Gnatiuc a fost declarată admisă având 87,50 punctaj.

Soția primarului Nicolae Gnatiuc n-ar fi putut participa la concurs dacă n-ar fi îndeplinit condițiile impuse de organizator, și anume să fi absolvit Facultatea de Științe Economice – specialitatea management și să aibă vechime ca economist de cel puțin trei ani și jumătate.

Beneficiile salariale ale soției primarul Nicolae Gnatiuc după schimbarea serviciului se pare că n-ar fi însemnate, doar câteva zeci de lei în plus.

Adriana Gnatiuc a lucrat la DPP timp de șase ani, tot ca economist. Dacă DPP se află în subordinea Consiliului Local Onești, spitalul este un fel de struțo-cămilă din acest punct de vedere, fiind în același timp în subordinea Ministerului Sănătății și având relații contractuale cu Casa de Sănătate, în subordinea Consiliului Local Onești și a Primăriei Onești.

Pe statul de plată al DPP nu mai figurează încă de anul trecut nici mama primarului Gnatiuc, care a ieșit la pensie.