Există companii de stat aflate pe pierdere de ani de zile care oferă angajaților prime de Paște mai mari decât companii cu capital majoritar de stat, dar care realizează profituri însemnate.

Cea mai mare primă o vor încasa angajații companiei care administrează aeroportul Henri Coandă din București – în cuantum de 3.500 de lei brut/angajat, după cum susține profit.ro.

Deși este una dintre companiile de stat cu probleme, înregistrând pierderi uriașe, Complexul Energetic Oltenia (CEO) va acorda o primă de Paște de 1.000 de lei/angajat, cu 300 de lei mai mult decât în anii precedenți.

Potrivit unui raport trimis Ministerului Finanțelor, CEO a avut în 2015 pierderi de peste 200 de milioane de euro!

1.000 de lei brut este prima de Paște pe care o va încasa fiecare angajat al Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră controlat de stat. La CFR Călători SA, prima de Paște nu poate depăși 150 lei net/salariat.

În cazul a angajaților de la Hidroelectrica, una dintre companiile de stat cele mai bine cotate – cea mai profitabilă companiei energetică de stat alături de Romgaz –  prima este de “numai” 520 de lei net/angajat.

Dintre marile companii de stat, Nuclearelectrica, societate care asigură 20% din necesarul de energie electrică al țării, nu va acorda nici o primă de Paște.