Cea de-a doua ediție a competiției de off-road Cupa “Curița-Sticlărie”, ce va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, în zilele de 10 și 11 august, propune pachete de premii mai mult decât atractive pentru cele mai bune trei echipaje, dar cu siguranță că marea miză a participanților va fi alta.

Miros de benzină, șoferi pricepuți, motoare și mașini de teren puternice turate la maxim și multă-multă adrenalină. Acesta este tabloul cu care va fi întâmpinat orice localnic, turist sau curajos care se va afla, la sfârșitul săptămânii viitoare, în comuna Cașin, mai exact în satul Curița, în locul cunoscut sub numele “La Sticlărie”.

Pregătirile pentru cea de-a doua ediție a competiției de off-road “Curița Sticlărie” au intrat în linie dreaptă. Aproape totul a fost stabilit, inclusiv valoarea premiilor.

“Primele trei echipaje la finalul competiției vor avea posibilitatea să-și aleagă singure premiile, în baza voucherelor oferite de către sponsori. În principal, premiile constau în echipamente auto și sportive. Cum spuneam, am ales această variantă cu vouchere pentru că fiecare știe cel mai bine care sunt nevoile sale, așa au posibilitatea să aleagă”, a spus Gică Zărnescu, co-organizator al Cupei “Curița-Sticlărie”.

“Oricum, contează mai puțin valoarea premiilor, echipajele care vin aici o fac pentru plăcerea de a conduce pe teren accidentat, cu tot cu trăirile intense pe care ți le oferă peisajele superbe ale dealurilor și pădurilor Curiței”, a adăugat acesta.

Special pentru concurenți – nu mai puțin de 5 echipaje vin tocmai din nordul Moldovei, de la Gura Humorului! – organizatorii au pregătit, la fel ca anul trecut, mai multe surprize în zona de campare.

Concurenții vor fi așteptați în zona parcului tehnic cu DJ, foc de tabără, friptură la ceaun, la proțap, etc, iar camparea se va face la cort.

Comunicativitatea oamenilor din staff-ul competiției este cea mai importantă, vom pune un accent deosebit pe modul în care vor fi integrați în comunitate participanții, încă din primele clipe ale sosirii lor în tabără.

Adrenalina va fi la ea acasă pe perioada acestei competiții din moment ce participanții vor fi nevoți să înnopteze în aer liber, echipamentul de campare fiind obligatoriu. Chiar dacă se desfășoară sub egida FRAS (n.r. – Federația Română de Automobilism Sportiv), evenimentul este și unul de tip hobby și are și caracter turistic”, a spus Marius Dima, organizatorul competiției – detalii despre competiție AICI și AICI.

În privința traseului pe care vor trebui să-l parcurgă echipajele participante, Marius Dima spune că acesta va fi modificat față de ediția inaugurală, fiind mult îmbunătățit: “O să aflați toate aspectele legate de traseu la momentul potrivit, cel mai probabil cu 2-3 zile înainte de concurs.

Sponsorii competiției sunt: Dima Autoservice Curița, Auto OK Onești, Ferma Bogdănești, Jidvei, Agrishop Onești, Bio Trade Cașin, Măcelăria Roger&Bunghez.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Cașin și al Consiliului Local Cașin.

Înscrierile au început pe 10 iulie și vor fi deschise până pe 10 august, în prima zi de concurs la numărul de telefon: 0751.526.921 (persoană de contact: Marius Dima).