În prima jumătate a lunii august va avea loc, în comuna Cașin, Cupa Curița-Sticlărie”, o competiție altfel, în care accentul se va pune pe navigația în teren accidentat și nu pe viteza de parcurgere a traseului.

Dacă ediția de anul trecut a avut un caracter promoțional, fapt pentru care s-au putut alinia la start toți pasionații de off-road, chiar și cei amatori, de această dată competiția de la Curița se va desfășura sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și a Comisiei Naționale de Off-Road (CONR), ceea ce determină și alinierea la regulamentul FRAS.

Nu vor fi obligatorii chiar toate caracteristicile tehnice specifice definite în regulamentul curselor – de pildă mașinile de concurs nu trebuie să aibă structuri de siguranță interioară de tip roll cage și nici nu trebuie ca sistemul de iluminare al mașinilor participante să fie complet funcțional.

Mașinile de concurs vor trebui totuși să fie echipate cu cauciucuri MT și prevăzute cu un troliu, iar în timpul curselor purtarea centurii de siguranță și a căștilor de protecție atât de către pilot cât și de către copilot va fi obligatorie. Ceea ce nu a fost cazul anul trecut, când s-a concurat și la clasa HOBBY.

Ediția a doua a competiției de off-road Cupa “Curița-Sticlărie” se va desfășura în zilele de 10 și 11 august și va consta în două probe: cea de navigație (TROPHY) și superspeciala (TRIALUL), care este contratimp.

Competiția “Curița-Sticlărie” se va desfășura exclusiv la clasa STANDARD A (sunt acceptate mașini de serie cu orice capacitate cilindrică dar fără modificări aduse motoarelor, punților, etc., ci doar prevăzute cu elemente specifice curselor de off-road), în condițiile în Campionatul Național de Off-Road se mai aleargă la clasele STANDARD B (motoare peste 2.000 cm cubi), OPEN și EXTREM – la aceste două clase mașinile sunt modificate complet.

Sponsorii competiției sunt: Dima Autoservice Curița, Auto OK Onești, Ferma Bogdănești, Jidvei, Agrishop Onești, Bio Trade Cașin, Măcelăria Roger&Bunghez.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Cașin și al Consiliului Local Cașin.

Înscrierile au început pe 10 iulie și vor fi deschise până pe 10 august, în prima zi de concurs la numărul de telefon: 0751.526.921 (persoană de contact: Marius Dima).

Rămâneți alături de UNU PE TROTUȘ pentru a afla alte detalii interesante legate de concurs: ce premii vor fi puse la bătaie de către organizatori, descrierea traseului, ce alte surprize au pregătit organizatorii pentru concurenți și pentru publicul spectator.