Județul Bacău a urcat un loc, până pe 2, în clasamentul alcătuit după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2019 pe baza ratei de promovare.

Rata de promovare la nivelul județului Bacău a crescut după rezolvarea contestațiilor de la 75,96% la 78,05%, cât fusese înainte de contestații. În acest fel, județul Bacău a reușit să devanseze Iașiul – cu o rată de promovare în scădere dup rezolvarea contestațiilor, de la 77,70% la 76,38%.

Pe primul loc în ceea ce privește rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2019 s-a menținut județul Cluj, cu o rată finală de promovare de 82,14% (de la 80,76%, înainte de contestații).

În urma rezolvării contestațiilor, numărul mediilor maxime în județul Bacău a crescut de la 4 la 7.

Cele trei noi medii de 10 au fost obținute de Mălina Crudu (absolventă a Colegiului Național “Gheorghe Vrânceanu” Bacău), Raluca-Nicoleta Iosub (Colegiul Național “Ferdinand I” Bacău) și de Delia-Maria Mateeș (Colegiul Național “Grigore Moisil” Onești).

Înainte de contestații obținuseră nota maximă Mateea-Ilinca Țacu (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău), Mălina-Gabriela Ghebu (Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău, Teodora-Crina Mihai (Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” Bacău) și Andrei Badea (Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești).