UPDATE – 16.53: Accesează link-ul următor și vezi soluția „spectaculoasă” găsită de Primăria Onești în acest caz: https://unupetrotus.ro/reactie-in-timp-record-a-autoritatilor-onestene-in-cazul-podului-peste-trotus-cu-asta-chiar-ne-au-dat-pe-spate-foto-exclusiv/

ȘTIREA INIȚIALĂ

Podul peste Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău necesită o intervenție de urgență a autorităților. Reporterii UNU PE TROTUȘ vă prezintă cele mai recente imagini cu podul-groazei și, după cum se poate observa, pe o porțiune de câțiva metri s-au format adevărate cratere în asfalt. Plus că porțiunea respectivă s-a aplecat îngrijorător de mult într-o parte, cu tot cu balustradă, senzația fiind că se poate desprinde și prăbuși în apă în orice moment. Zona respectivă a fost încercuită cu garduri, accesul pietonilor fiind interzis cu desăvârșire.

pod-01pod-02pod-o3pod-04Partea proastă este că podul este tranzitat zilnic de zeci de autovehicule de mare tonaj, sub greutatea acestora construcția având o dată în plus de suferit, din cauza vibrațiilor care se produc. “Nu se pune problema ca un pod să se prăbușească atât de ușor, pentru că vorbim despre o structură inginerească care s-a construit respectându-se o serie de principii de proiectare foarte clare. Totuși, ținând cont de importanța obiectivului, se impune intervenția de urgență a autorităților. Nu trebuie scăpat din vedere faptul că podurile reprezintă legături vitale în rețeaua de transport, în lipsa unor căi de comunicație alternative. Distrugerea parțială sau totală a unui pod poate întrerupe traficul, ceea ce pe termen lung poate avea efecte economice nefavorabile asupra regiunii afectate de acest lucru”, ne-a declarat un inginer constructor.

Pentru că nu dispune de fondurile necesare reabilitării podului, Primăria Onești a cerut ca acesta să fie preluat în administrare de către CNADNR. Chiar dacă a ajuns la concluzia că cererea autorităților oneștene este cât se poate de justificată, Ministerul Transporturilor a promis o alocare de fonduri abia după elaborarea bugetului pe anul 2017.

“Să nu fie prea târziu și până atunci să asistăm la vreo nenorocire, Doamne-ferește!”, a comentat un domn care trece zilnic pe podul peste Trotuș.