.

Tehnicianul în telecomunicații Bogdan Forcoș (23 de ani), care ar fi urmat la rând în baza propunerilor pentru Consiliul Local avansate de social-democrații oneșteni la alegerile locale din vară, a refuzat postul lăsat liber de Bogdan Vasiloiu (noul city-manager al orașului), invocând motive personale.

“Chiar dacă nu am dorit să intru în Consiliul Local, contează mai puțin din ce motive, țin să subliniez faptul că îi voi sprijini în continuare pe colegii mei de partid, în toate acțiunile, a declarat Forcoș.

Refuzul lui Forcoș nu este, însă, singular. Din informațiile noastre, Corina Alexe nu s-a arătat încântată nici ea să ocupe acest post, ceea ce ar fi însemnat practic să repete experiența ultimilor patru ani (șefa Serviciului de achiziții publice de la DPP a fost consilier local până astă-vară). Iar dacă subinginerul Ion Tănase nu se califică, în ochii mai-marilor partidului, pentru o astfel de poziție, mai sunt destui pe listă care nu vin cu argumente solide în sprijinul lor.

În acest fel, n-ar fi exclus să se ajungă până într-acolo încât să fie reactivat unul dintre Lucian Stan și Ioan Tofan, vechi membri combatanți ai partidului și consilieri locali mai multe mandate la rând. Analizând toate numele propuse de PSD Onești la alegerile locale din iunie, remarcăm că printre puținele variante rămase la dispoziție ar fi Marin Preda (un alt tânăr de perspectivă, este vorba despre Cosmin Vulpoiu, inginer de profesie, nu ar mai intra în calcule după ce și-ar fi găsit un job foarte bun la Bacău, fapt pentru care urmează să părăsească orașul).

Economist de profesie, Marin Preda are 37 de ani, este căsătorit și are doi copii, o fetiță și un băiețel. Părinții lui Marin Preda dețin în Onești cele trei magazine MariPred, de lângă Școala Generală nr. 1, de la Capucini și de pe strada Tineretului.

În urma alegerilor din iunie, PSD Onești a câștigat opt mandate de consilier local, acestea revenindu-le următorilor: Emil Lemnaru, Alina Herghelegiu, Bogdan Cosmin Vasiloiu, Adrian Sergentu, Florin Ostache, Loredana Antohe-Marica, Marian Dorin Moraru și Crenguței Călin-Ghioc.

Dintre candidații PSD la alegerile din iunie, Vali Blidaru, care ocupase o poziție eligibilă (al doilea pe listă, după Lemmnaru), a renunțat la mandatul de consilier local încă de la bun început.

“Evident că s-au purtat anumite discuții pe această temă, în cadrul partidului. Nu s-a stabilit însă nimic până la această oră. Oricare dintre cei de pe listă poate deveni consilier local, chiar și dintre aceia care au spus că nu sunt interesați. Cred că în câteva zile se va decide. Personal, îl văd consilier local pe Cosmin Vulpoiu”, ne-a declarat un pesedist oneștean, care a dorit să-și păstreze anonimatul.