După ce UNU PE TROTUȘ a publicat o serie de poze cu podul peste Trotuș, care se prezintă într-o stare de degradare avansată, autoritățile locale au considerat necesar să reacționeze.

Astfel, a fost amenajată degrabă o trecere de pietoni chiar înaintea podului, pentru ca persoanele care se deplasează înspre ieșirea din oraș și care întâlnesc în cale obstacolul descris de craterele din asfalt să nu mai fie nevoite să facă cale întoarsă până la trecerea de pietoni din apropierea sensului giratoriu de la “gâtu’ tăiat”.

14962309_10208148194808355_216554543_nNoul marcaj pietonal a fost trasat cu vopsea de culoare galbenă, sugerând caracterul provizoriu al acesteia. Așa cum ar trebui să fie și lucrările de reabilitare ale podului, când vor fi ele demarate. Cum “zebra” din preajma sensului giratoriu nu va fi desființată, este de așteptat ca traficul în zonă să fie și mai mult îngreunat, în special în zilele de târg, când oricum se circulă bară la bară.

„Au făcut rahatul praf!”, s-a exprimat un cetățean care are serviciul în apropiere.

Dacă în aceste zile s-ar fi putut ocoli obstacolul pe partea carosabilă – evident, cu riscurile de rigoare, vezi cazul bucureșteanului accidentat de o mașină în timp ce evita o groapă – iarna ar fi fost aproape imposibil de făcut acest lucru, din cauza zăpezii care se adună de regulă la marginea trotuarelor, după trecerea mașinilor de deszăpezire.