UPDATE – 06.07.2020: Potrivit IPJ Bacău, șoferul autoutilitarei, un tânăr de 32 de ani din localitatea Târgu Ocna, a refuzat testarea cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Șoferul Daciei 1310 care a fost lovită de o autoutilitară Mercedes Vito în timp ce era oprită pe DN 12A din cauza unei defecțiuni la motor, marțea trecută, (n.r. – 30 iunie) și-a văzut moartea cu ochii în seara accidentului, după cum ne-a mărturisit bărbatul, în exclusivitate, de pe un pat al spitalului din Moinești, unde se află și acum internat, în urma leziunilor suferite (detalii AICI și AICI).

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a suferit în primă fază un atac de panică, după ce autoutilitara pierdută de sub control l-a rașchetat prin spate. Abia când și-a revenit din șocul puternic și-a dat seama ce s-a întâmplat. Acesta a scăpat totuși ieftin în urma accidentului, cu câteva plăgi și o fractură de gleznă care a necesitat introducerea unor șuruburi pentru fixarea fragmentelor osoase, însă nu se poate spune că exagerează cu ceva când afirmă că în acele clipe și-a văzut moartea cu ochii.

“Am rămas cu mașina în pană, dintr-o dată m-am trezit că s-a oprit motorul din senin. Am lăsat mașina cu pozițiile aprinse și am coborât să văd ce are. Am deschis capota, mi-am aruncat o privire și apoi m-am îndreptat către portbagaj, să iau triunghiurile reflectorizante. Aceasta a fost șansa mea, se poate spune că am avut zile de la Dumnezeu, pentru că imediat cum m-am pus în mișcare spre portbagaj, în spatele meu s-a auzit o bubuitură puternică.

Autoutilitara intrase în mașina mea, m-a atins și pe mine, dar din cauza șocului nu am conștientizat pe moment că am fost rănit, chiar dacă am căzut la pământ. Abia când au dispărut efectele șocului, vrând să mă ridic în picioare mi-am dat seama că am glezna fracturată, fiindcă m-am trezit că mă prăbușesc iarăși la pământ, că nu mă mai pot susține. Am văzut moartea cu ochii! O fracțiune de secundă și nu mai eram acum!”, ne-a relatat bărbatul, care de loc este din Târgu Trotuș.

Nu știu câte zile o să mai rămân internat la spital, dar cred că va dura ceva până mă voi recupera complet. Acum merg cu cadru, să vedem ce-o mai fi”, a conchis șoferul.