Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere au efectuat 7 percheziții domiciliare la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Poliţişti de la economic, de ordine publică şi criminalişti, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere au pus în aplicare, 4 mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unui dosar penal având ca obiect utilizarea fără drept de către o societate comercială a unui card de cumpărături emis de o unitate economică pe numele unei persoane fizice.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2018 –2019, s-ar fi achiziţionat produse alimentare şi nealimentare care au fost comercializate ulterior, prin punctele de lucru ale societăţii comerciale în cauză, fără a fi înregistrate veniturile obţinute.

Poliţiştii au identificat circa 1.050 de facturi fiscale, în valoare de 1.250.000 de lei. Prejudiciul adus bugetului de stat prin neînregistrarea veniturilor urmează a fi calculat pe parcursul cercetărilor.

În urma a 3 percheziţii domiciliare efectuate în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, poliţiştii au constatat că trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 66 de ani, ar fi comercializat, în perioada 2014-2020, cantitatea de 12.000 m.c. lemn de foc, achiziţionat legal, în valoare de 2.400.000 de lei, fără a deţine autorizaţiile necesare şi fără a declara veniturile obţinute.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate documente contabile şi medii de stocare şi a fost indisponibilizată cantitatea de 85 de m.c. material lemnos, în valoare de circa 17.000 de lei.

Au fost puse în executare 3 mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. (sursa: IPJ Bacău)