Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău continuă acţiunile, în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, activități de verificare a respectării normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, se desfășoară activități de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Bacău. Totodată, prioritățile echipelor de verificare vizează și mijloacele de transport în comun.

În acest context, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 200 de societăți comerciale de pe raza județului.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.De asemenea, au fost aplicate 43 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 și 57 la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

Intervenţiile în sistem integrat vor continua, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă! (sursa: comunicat IPJ Bacău, foto: imagine ilustrativă)