Candidatul PNL la Primăria Buhuși, Florin Diaconu, ex-directorul cancelariei prefectului Liviu Miroșeanu, a fost înregistrat când îl amenință la telefon pe managerul spitalului din Buhuși, Constantin Poiană, spunându-i că va ajunge chiar până la prim-ministrul Ludovic Orban dacă nu îl lasă în pace pe omul său, un medic pe nume Toron.

Înregistrarea audio a fost făcută publică de europarlamentarul Dragoș Benea (CLICK AICI). Prefectul liberal Liviu Miroșeanu a precizat, într-un comunicat de presă, că Florin Diaconu a acționat în nume personal, nemaifiind angajatul Cancelariei Prefectului.

COMUNICATUL PREFECTULUI JUDEȚULUI BACĂU

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la un conflict izbucnit între un fost angajat al Cancelariei Prefectului și directorul Spitalului din Buhuși, doresc să fac următoarele precizări:

Dacă această discuție a avut loc, domnul Florin Diaconu a acționat în nume personal,  mai ales că, așa cum am înțeles din declarațiile pe care le-a dat presei, cei doi se cunosc de mult.  Domnul Diaconu nu mai este angajat al Cancelariei Prefectului de circa trei săptămâni și sub nicio formă nu a purtat această discuție în calitate de angajat, de reprezentant al Instituției Prefectului.

Pe de altă parte, implicarea numelui meu, al altor conducători de instituții din județul Bacău, chiar al premierului Ludovic Orban, este regretabilă, nimeni, niciodată, nu i-a dat de înțeles domnului Diaconu că ar interpreta legea sau ar fi părtinitor, în favoarea cuiva.

Instituția Prefectului – județul Bacău rămâne o instituție echidistantă și imparțială, al cărei scop este asigurarea legalității sub toate aspectele ei. Am convingerea că acest lucru este bine înțeles, chiar și de reprezentanții unor partide politice care speculează nejustificat, fără o bază reală, din rațiuni de ordin electoral.

Și, tocmai din aceste considerente, ale imparțialității, am discutat, în primul rând, cu managerul spitalului din Buhuși, domnul Cristi Poiană, pentru că, mai întâi, sunt interesat ca activitatea din spital să nu înregistreze sincope. Suntem, în continuare, în stare de alertă, spitalul din Buhuși este suport Covid-19, cazurile se înmulțesc, iar eu sunt preocupat să ținem situația sub control.

POSTAREA LUI DRAGOȘ BENEA, CARE ÎNSOȚEȘTE ÎNREGISTRAREA AUDIO CU FLORIN DIACONU

ASCULTAȚI ȘI VĂ MINUNAȚI‼
Ce fac oamenii puși pe funcții în teritoriu de guvernarea PNL?
Fac trafic de influență și proferează amenințări mafiote la adresa celor care-și fac treaba, pentru simplul motiv că-și fac treaba
!

Florin Diaconu, consilierul penal al prefectului de la PNL, s-a lansat în amenințări la adresa managerului de la Spitalul Buhuși, dl. Constantin Poiană, pentru că penelistul Diaconu are Pile, Cumetrii și Relații de protejat în acel spital.

Revoltător și inacceptabil!

Diaconu, un politruc cu dosar de incompatibilitate la ANI și datorii de sute de mii de euro la bănci, pus la cancelaria Prefectului pe post de cărător de geantă, îl amenință pe Poiană cu sperietoarea Orban pentru simplul fapt că managerul care a schimbat la față Spitalul Buhuși își face datoria și face curățenie în resursa umană a acelei unități medicale.

Asta să fie oare mulțumirea ptr că Spitalul Buhuși, alături de SJU Bacău și Spitalul Onești, a dus greul luptei anti-covid19, în timp ce spitalele primarilor-vătafi PNL de la Comănești și Moinești au fost protejate de Prefectură & PNL? Amenințări și trafic de influență sub imperiul amenințărilor!?

Eu înțeleg că la PNL toți cărătorii de geantă visează că au bastonul de mareșal în geantă, dar Diaconu – pentru care PNL n-a reușit să-i organizeze „concurs pe bune” ptr șefia OCPI – a întrecut demult măsura!!! (foto: captură video)