(P) .

Celor trei candidați din județul Bacău care au obținut media 10 la Bacalaureat înaintea contestațiilor li s-au adăugat alți trei dintre cei care s-au considerat nedreptățiți și au cerut să le fie recorectate lucrările. Este vorba despre un absolvent de la Colegiul Național Vasile Alecsandri” din Bacău, de un candidat de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” Comănești și un candidat de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești.

Candidatul din Onești care a obținut media 10 în urma contestațiilor se numește Horia Nicolcea (foto mic) și este fiul managerului interimar al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, Gelu Nicolcea.

După absolvirea liceului, Horia Nicolcea va studia matematica în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase universități din lume – University of Oxford – din Marea Britanie.

Horia Nicolcea, fost olimpic național la matematică și câștigător a numeroase concursuri naționale și internaționale de matematică, a fost admis la Universitatea Oxford la începutul anului, specializarea aleasă de el, matematica, fiind una la care rata de acceptare este foarte scăzută.

Realizarea este cu atât mai mare cu cât University of Oxford și-a redus foarte mult, în acest an, numărul de locuri la mai multe specializări, printre care și la cea pentru care a optat elevul din Onești (detalii AICI).

Cealaltă medie de 10 obținută la Bacalaureat în Onești îi aparține Mădălinei Elena Dima, tot de la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir”. (foto mare: imagine ilustrativă)