UPDATE – 18.03: „La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii din Moineşti au depistat în flagrant un bărbat de 48 ani, din comuna Bereşti-Tazlău, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 118 din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 2,37 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub infleuenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisar Gabriela Ciobanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un șofer inconștient din zona Moineștiului s-a urcat băut la volan, dar a fost depistat la timp de polițiștii rutieri. În momentul în care a fost testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare a alcoolemiei de speriat: 2,37 mg/l.

O fotografie a rezultatului a fost postată pe pagina de Facebook “Atenție Poliția Bacău”, fiind date totodată ca exemplu și isprăvile altor șoferi “avariați”:

“Oare asta nu reprezintă pericol social?
Felicitări colegilor din Moinești care zilele astea au scos din circulație șoferii „avariați” :
– 2.37 mg/l;
– 1.42 mg/l;
–  0,82 mg/l;
– 0,48 mg/l;
– 0,06 mg/l.
Vă rugăm să nu fiți pasivi când aveți cunoștință ca o persoană s-a urcat la volan într-o situație similară!”,se arată în postarea respectivă. (foto: facebook.com/Atentie Politia Bacau)