Devenit deja o tradiție, Festivalul Plăcintelor din satul Hârja, comuna Oituz (aproximativ 30 de km de Onești), va avea loc duminică, 1 septembrie, urmând să fie găzduit, ca de obicei, de Așezământul Social-Filantropic “Sf. Voievod Ștefan cel Mare”. Acesta este a 19-a ediție a manifestării de organizarea căreia se ocupă Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) – Filiala Bacău, cu sprijinul Primăriei comunei Oituz și a Parohiei Ortodoxe Oituz.

În startul festivalului, la ora 11.00, vor fi ținute mici discursuri, după care, începând cu ora 12.00, vor fi prezentați concurenții – din diferite zone ale țării – și se vor degusta plăcintele, multe dintre ele preparate pe loc.

În paralel va avea loc și un spectacol folcloric.

Jurizarea produselor din concurs va începe de la ora 16,00.

Anul trecut, curtea Așezământului Social-Filantropic “Sf. Voievod Ștefan cel Mare” a fost neîncăpătoare, pe lângă localnici fiind și zeci de oneșteni care s-au arătat dornici să guste din multitudinea de plăcinte care de care mai gustoase (vezi AICI o galerie foto de la ediția de anul trecut). (foto: arhivă)