UPDATE – 20.32: EXCLUSIV: Ce AU DECIS judecătorii oneșteni în cazul celor patru reținuți după ce un tânăr S-A ÎMPUȘCAT MORTAL, la braconaj – DETALII AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un tânăr de 24 de ani, originar din Brătila (comuna Helegiu), dar care avea domiciliul în Onești, a murit, joi dimineață, din cauza rănilor grave suferite după ce o armă artizanală s-a descărcat accidental. Tânărul se afla la o partidă ilegală de vânătoare de mistreți împreună cu trei prieteni, când s-a produs nenorocirea (DETALII AICI).

Polițiștii au găsit abandonate în pădure trei arme. La audieri, prietenii victimei au susținut că una dintre puști s-ar fi descărcat accidental și așa s-a produs tragedia.

Trei persoane care au participat, în noaptea de miercuri spre joi, la vânătoarea legală, dar și cel care le-a împrumutat armele, un bărbat în vârstă de 62 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost prezentați Judecătoriei Onești cu propuneri legale.

Totodată, surse din cadrul anchetei susțin că au fost confiscate 5 arme și 86 de cartușe,  în vederea cercetărilor.

Cele patru persoane reținut în cazul tânărului care s-a împușcat mortal la vânătoare sunt cercetate pentru mai multe infracțiuni.

„Polițiștii au deschis o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, uz ilegal de armă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Crețu,

Vom reveni cu amănunte.