Guvernul a aprobat un proiect care ar putea scumpi poliţele RCA cu 20 la sută. Potrivit noilor modificări aduse Legii RCA, cheltuielile administrative, care reprezintă în acest moment 25% din costul poliţei, nu vor mai fi plafonate. Iar acest lucru s-ar putea traduce în poliţe mai scumpe pentru şapte milioane de şoferi, informează observator.tv.

Astfel, Guvernul vrea ca România să evite sancțiuni de la Comisia Europeană. Anul trecut, Comisia a declanşat procedura preliminară de infrigement pe motiv că legea actuală îngrădeşte libertatea firmelor de asigurări de a stabili propriile prime.

Dacă în acest moment, la o asigurare în valoare de 150 de lei, 37 de lei reprezintă costurile administrative, de la anul cheltuielile cu hârtia şi cartuşele pentru imprimantă vor fi mai mari cu cel puţin 20%, susţin surse din piaţă.

Un şofer cu vârsta de 35 de ani, care are o maşină cu un motor de 1.200 cm3, nu trebuie să plătească acum mai mult de 250 de lei. De anul viitor, această asigurare va fi mai mare cu cel puţin 50 de lei.

Iar şoferii cu vârste între 40 şi 50 de ani, dar cu maşini cu motoare mai puternice, care depăşesc 1.400 de cm3, vor plăti de anul viitor pentru asigurarea RCA cu 70 de lei mai mult. Proiectul pentru modificarea legii RCA a fost primul pe lista premierului, mai precizează sursa citată.

Noile modificări nu sunt încă în vigoare. Proiectul aprobat de Guvern va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și vot.