La data de 20 decembrie a.c., polițiștii oneşteni au depistat la o societate comercială de pe raza municipiului, administrată de o femeie, de 54 de ani, articole pirotehnice deţinute ilegal, în valoare de 650 de lei. De asemenea, polițiștii au surprins doi bărbaţi, de 57 şi 24 de ani, în timp ce ofereau spre comercializare obiecte pirotehnice a căror deținere este interzisă.

Bunurile au fost indisponibilizate, iar pe numele celor trei, polițiștii au întocmit dosare penale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 (articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil, destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor) pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoria P1 (altele decât cele de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut) către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (sursa: IPJ Bacău, foto: arrhivă)