Speriați, probabil, de amploarea pe care a luat-o scandalul iscat chiar de ei, legat de anumite măsuri care s-ar fi decis la nivelul Consiliului de Administrație al Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Onești, cu privire la regimul elevilor majori, membrii Consiliului Județean al Elevilor Bacău (CJE Bacău) au decis să facă un pas înapoi.

Concret, pe adresa redactie@unupetrotus.ro ne-a fost transmis un e-mail simplu cu următorul mesaj: “Consiliul Județean al Elevilor Bacău retrage acest comunicat (n.r. – comunicatul publicat de UNU PE TROTUȘ sub titlul: Suspiciuni de încălcare a statutului elevilor la o școală din Onești! “Nu le poate fi constrânsă libertatea!”) Vă rugăm insistent să nu îl mai publicați în numele Consiliului Județean al Elevilor Bacău”.

De data aceasta, e-mail-ul nu mai este semnat de președintele organizației, Adrian Lăzărescu, în schimb a fost expediat pe toate adresele publicațiilor locale, ca și comunicatul care a stârnit atâta vâlvă în lumea liceenilor din Onești și din județ.

În acest caz, ar fi de urmărit și de lămurit următoarele chestiuni: 1. Dacă elevii semnatari ai comunicatului au fost supuși cumva unor presiuni din partea cadrelor didactice, fapt care i-a determinat să-și schimbe radical poziția în acest caz semnalat chiar de ei; 2. Dacă elevii care le-au semnalat celor două organizații presupusele neregularități din cadrul unității de învățământ oneștene au spus adevărul; 3. Dacă acțiunea celor două organizații n-a fost decât un act de bravură, specific vârstei, care, din păcate, nu a făcut altceva decât să afecteze imaginea unei unități de învățământ cu rezultate dintre cele mai bune.

În zilele următoare, reporterii UNU PE TROTUȘ vor merge pe toate pistele pentru a afla adevărul în acest scandal mai curând artificial.