Consiliul de Administrația al SC Apă Municipal SA, societate care urmează să administreze serviciul de apă și canalizare al Oneștiului în cel mai scurt timp, ar fi putut avea o altă componență decât cea de astăzi dacă unul dintre membrii săi actuali ar fi câștigat examenul susținut pentru o poziție mult mai înaltă.

Florin Pavăl este numele membrului Consiliului de Administrație al SC Apă Municipal SA care, până să fie propus și să fie votat de consilierii oneșteni pentru a ocupa această poziție, s-a înscris într-o bătălie mult mai aprigă, pentru postul de director general al SC Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).

“E dreptul oricui, omul a considerat că are pregătirea necesară, nu văd care-i problema că a participat la acel concurs. Cine știe, poate dacă ar fi obținut funcția de director general al CRAB poate ar fi fost mai bine și pentru oneșteni. Nu vedeți că parcă suntem ultimii oameni de pe lume?!”, a comentat un bărbat din anturajul lui Pavăl.

Procesul de evaluare/selecție a candidaților  înscriși la concursul pentru funcția de director general al CRAB a fost unul de durată, desfășurându-se în perioada 19.12.2016 – 10.01.2017, conform raportului întocmit de un expert independent care a fost prezentat Comitetului de nominalizare și remunerare din cadrul Consiliului de Administrație.

Astfel, oneșteanul Florin Pavăl a fost unul dintre cei cinci aplicanți, dintr-un total de 11, care au și ajuns în fața comisiei, doar că punctajul obținut de acesta a fost insuficient (vezi facsimil).

După ce a ratat șansa de a deveni șef peste apa din județ (concursul organizat de CRAB a fost câștigat de Ioan Bejan), Florin Pavăl a fost propus și ulterior ales prin votul secret al consilierilor oneșteni pentru unul dintre cele trei posturi membru în Consiliul de Administrație al SC Apă Municipal SA, societate care ar urma să administreze serviciul de apă și canalizare al Oneștiului, în scurt timp.

Florin Pavăl a făcut carieră la RAFO, fiind mult timp director de investiții în cadrul societății aflate azi în procedură de faliment. În paralel, Pavăl a cochetat și cu politica, fiind membru fondator al filialei oneștene a Partidului Conservator (PC), condus la vremea respectivă de Dan Voiculescu, din partea căruia a candidat pentru funcția de primar al Oneștiului, la alegerile din 2012. După aceea s-a înscris în PNL, iar din iunie 2016 a decis să se retragă din viața politică.